Samenvatting:
Zelfs een kleinere verzekeraar met slechts 5% marktaandeel kan op jaarbasis 14 miljoen euro besparen met de inzet van het EC-Steunkouspistool®

Deze besparing is feitelijk zonder investering te realiseren

Voor deze besparing is vrijwel geen verdere actie van de zorgverzekeraar nodig

Inleiding
Sinds enige jaren liggen de kosten voor thuiszorg voor therapeutisch elastische kousen (TEK) oftewel steunkousen bij de verzekeraars. De vergoeding voor hulpmiddelen lag al langer bij de ziektekosten verzekeraars.
Op basis van verschillende publicaties van onderzoeken, die in de laatste 5 jaar zijn uitgevoerd, kunnen we opmaken dat Nederland ongeveer 300.000 steunkousgebruikers telt. Zo heeft Arts-epidemioloog Arina ten Cate-Hoek van het Maastricht UMC vastgesteld dat van de 300.000 steunkousgebruikers circa 15% (45.000) afhankelijk is van de thuiszorg voor het aan- en uittrekken van de steunkousen. Dit omdat zij, ook met de traditionele hulpmiddelen, niet in staat zijn dit zelf te doen. Het gaat dan veelal over ouderen met weinig mobiliteit en weinig kracht.
Wanneer geoordeeld wordt dat weken met hulpmiddelen geen uitkomst biedt wordt de hulp van de thuiszorg ingeroepen.
Thuiszorgorganisaties krijgen een vergoeding van ongeveer 9 minuten voor het aantrekken en 6 minuten voor het uittrekken van steunkousen. Dit betekent dat zij 15 minuten per dag per persoon per been kwijt zijn voor het aan- en uittrekken van steunkousen. Deze vergoeding is inclusief reistijd en administratieve handelingen. Per volle maand declareert de cliënt 900 Euro bij de verzekeraar. Dat is bijna 11.000 euro per jaar


De paradox
De grote paradox in deze materie is de overgang tussen hulpmiddel en thuiszorg.
Wanneer een duur hulpmiddel aangeschaft dient te worden daar moet daar -
terecht- een goede motivatie voor zijn. De Ergotherapeut en de arts moeten kunnen motiveren waarom het duurdere hulpmiddel noodzakelijk is en de goedkopere hulpmiddelen moeten uitgeprobeerd zijn. Eerder kan het duurdere hulpmiddel als het EZ-Steunkouspistool® niet vergoed worden. En dat is goed.
Echter, wanneer de thuiszorg aangevraagd wordt, wordt niet eerst de check geëist om alle hulpmiddelen inclusief dit EZ-Steunkouspistool® geëist. En dat is natuurlijk wel een beetje vreemd.

Uw besparing
Wij van Easy Medical Devices zijn leverancier van het EC-Steunkouspistool®, een hulpmiddel waarmee mensen pijnvrij en met weinig kracht zelfstandig hun steunkousen aan kunnen krijgen. Wij richten ons specifiek op de groep van steunkousdragers die nu op de thuiszorg zijn aangewezen voor het aan en uittrekken van de steunkousen. Wij hebben in de praktijk ervaren dat meer dan 60% van deze groep die afhankelijk is van de thuiszorg (ca. 27.000) zelfstandig zijn of haar steunkousen aan en uit kan krijgen met het EC-Steunkouspistool®(aan resp. uit)
Als u als zorgverzekeraar 15000 steunkous dragende klanten heeft (wat overeen komt met een marktaandeel van 5%), waarvan 15% afhankelijk is van de thuiszorg voor het aan- en uittrekken van de steunkousen, kunnen wij dus minstens 1350 mensen weer zelfredzaam maken. Deze mensen kunt u hun eigen regie terug geven doordat zij met het Steunkouspistool weer zelfstandig steunkousen aan en uit kunnen trekken.
Dit betekent dat u als zorgverzekeraar in dit geval meer dan 14 miljoen (!) Euro per jaar kunt besparen. Het eerste jaar wordt dan eenmalig geïnvesteerd in de aanschaf van het EC-Steunkouspistool®, dat afhankelijk van de patiënt tussen de 850 en 1750 Euro kost. Zelfs als alle patiënten de hele set (EC-Steunkouspistool®aan  en EC-Steunkouspistool®uit ) nodig zouden hebben bespaart u in het eerste jaar nog altijd zo’n 12 miljoen euro ! 

Uw effort
Het enige dat u als verzekeraar hoeft te doen om uw besparing te realiseren is voor elke thuiszorg aanvraag voor steunkousen te eisen dat eerst het EC-Steunkouspistool® wordt uitgeprobeerd. (en daarmee worden dan automatisch ook de goedkopere hulpmiddelen beoordeeld omdat dat nou eenmaal de standaard procedure is)
Dit uitproberen is voor u als verzekeraar dus volledig kosteloos.

Uw kosten
Omdat het EC-Steunkouspistool® pas ingezet wordt na succesvolle passing samen met de Ergotherapeut weet u zeker dat elk ingezet apparaat direct tot besparing leidt. Een besparing van 900 Euro per apparaat per maand. Uw investering dus binnen 2 maanden terugverdiend. Het eerste jaar bespaart u al meer dan 9000 euro per patiënt.

Het EZ-Steunkouspistool®aan en uit
Is het enig elektrisch aangedreven aantrekhulpmiddel voor patiënten ter wereld.
Wordt reeds veelvuldig en succesvol ingezet.
Wordt reeds volledig vergoed door alle Nederlandse verzekeraars.
Wordt in Nederland geproduceerd.
Is beschikbaar voor aantrekken en voor uittrekken.
Is CE gecertificeerd.
Wordt geproduceerd door Easy Medical Devices uit Arnhem.
Biedt een enorme kans op besparing voor alle zorgverzekeraars.
Wordt wereldwijd ingezet. We hebben klanten in Frankrijk, UK, USA, Zuid Afrika, België etc.

De situatie voor geheel Nederland

300.000 steunkousdragers. En dit aantal is groeiend. 45.000 mensen zijn afhankelijk van de thuiszorg vanwege klachten als COPD, Reuma, MS, Artrose obesitas of hartklachten.

Wij kunnen ca 85% van deze mensen helpen en ca 60% van deze mensen heeft uitsluitend thuiszorg voor de steunkousen.

Dat betekent dat de jaarlijkse besparing 45000 x 15% x €10.600 x 85% x 60% bedraagt. en afgerond is dat ca 250 miljoen Euro. Zonder verdere inspanning van de verzekeraar!

En dat alles onder het toeziend oog van de onafhankelijke ergotherapeut.
250 miljoen euro per jaar besparen??
Zorgverzekeraars, weet u dat ..........?

- Er in Nederland ca 45000 mensen zijn die voor het aantrekken van hun
  steunkousen afhankelijk zijn van de thuiszorg

- Een maand thuiszorg 900 Euro kost (prijspeil 2022!)


- Dat de totale kosten van de zorg per jaar 486 miljoen voor het aantrekken van steunkousen bedragen
Wat kunt u hier aan doen en tegelijkertijd uw cliënten helpen?
In ca 60% van de gevallen heeft de cliënt alleen thuiszorg voor de steunkousen
In de praktijk blijkt dat wij in 85% van de gevallen succesvol zijn met het zelfstandig maken van uw cliënten.

Dat levert u een jaarlijkse besparing op van ca 250 miljoen Euro. Bij een éénmalige investering die een fractie daarvan is.

Cliënten stellen meestal de thuiszorg op prijs maar vinden het niet fijn om te moeten wachten tot de thuiszorg komt. Zelfstandigheid wordt door vrijwel al onze klanten aangegeven als de belangrijste reden om hulpmiddelen te gebruiken.
Bel ons voor een afspraak. Dan kunnen wij u precies uitleggen hoe wij u kunnen helpen zonder enig risico voor u als verzekeraar.  En hoe u als verzekeraar kunt laten zien actief om te gaan met het belang van uw cliënt.

En hoe wij dat doen zonder uw cliënten iets te laten doen wat zij niet willen. Met een aantoonbaar track record en heel veel tevreden gebruikers. Wereldwijd. En wij beoordelen nooit zelf of iets werkt. Wij werken alleen met onpartijdige ergotherapeuten. Zij geven u de zekerheid dat iedere inzet een succesvolle inzet is.
Weten hoe wij u kunnen helpen zonder enig risico voor u of voor uw cliënten?
Bel met Easy Medical Devices voor een afspraak op 026-206 00 00 of mail naar info@ezmd.nl

Lees hieronder voor de volledige achtergronden. En vooral hoe de huidige situatie uw besparing remt